Despre mine

Despre mine…

Niciodată nu m-am priceput la treaba asta. Imi place mult să vorbesc, sunt o fire tare sociabila dar când trebuie să mă prezint sau să mă caracterizez, îmi cam pierd cuvintele. M-am gândit adeseori de ce pățesc asta și am ajuns la concluzia că e o luptă ce se dă în mine: nu știu niciodată dacă ar trebui să spun ce vrei tu să știi despre mine sau ce mi se pare mie important că ar trebui să știi despre mine.

Dacă ar fi după mine, ți-aș spune că sunt o absolventă de Litere ce visa să devină profesoară încă de când era prin liceu, o iubitoare de literatură și comunicare pe care personalitatea și aspirațiile au îndepărtat-o în ultimii ani de catedra de limba engleză și au condus-o spre un drum al redescoperirii. O fată ce visa încă de pe la 4 -5 ani că devine dansatoare sau model, purta tocurile mamei și îi fura rujul iar după o sesiune de machiaj rapidă, dădea spectacole în holul apartamentului de 2 camere din Iași în fața unei oglinzi, pe piesele Corinei Chiriac și Ace of Base. Ceva înclinație spre artă și estetic aveam de pe atunci zic eu, doar că știți cum e.. astea sunt pasiuni și nu meserii. Așa că timpul a trecut și în urmărirea noii pasiuni descoperite (educația) mi-am neglijat ca tot omul restul intereselor. Acum vreo 3 ani însă m-a ajuns trecutul din urmă și am început să-mi pun întrebări. Dacă fac ce îmi place, de ce nu mă simt sută la sută împlinită? N-am să te mint, de multe ori am fost genul acela de om care a gândit-o și a întors-o pe toate părțile până a ajuns să nu mai facă ce intenționa, însă de data aceea am știut că nu e loc de amânare și m-am înscris la un curs de make-up profesional. 6 luni mai târziu simțeam că m-am regăsit. Așa s-a născut ideea de IOKABeauty.

Nici vorbă de skincare pe atunci. Machiajul era tot ce vedeam, tot ce mă interesa. Eram iar, superficială. Am mai fost așa uneori. Până când m-am lovit de frustrări. Încercând produse peste produse pe tenul meu ajunsesem să îmi bat joc de fața mea și să îmi reactivez acneea, problema pe care cu multă bucurie o lăsasem în urmă în pubertate cu ajutorul unui dermatolog bun. Așa s-a născut nevoia. Nevoia de a înțelege de unde mi se trag toate, ce înseamnă ingredientele pe care le pun pe față, cum pot trata răul pe care mi l-am făcut singură, și tot așa. Și pe măsură ce am citit, am devenit și mai curioasă. Era mai ceva decât la make-up. Îmi bombardam soțul cu informații despre ceramide și aminoacizi si cum ar trebui să folosească einșpe mii de creme pe zi. Prietenele mele se săturaseră de discuțiile de makeup și skincare iar eu eram ca o bombă de baie efervescentă, un copil în dimineața Crăciunului când se desfac cadourile. Atunci s-a întregit ideea de IOKABeauty.

Nu am înțeles niciodată de ce unei femei trebuie să îi ia 6 luni să învețe să se machieze și o sumă indecentă de bani. De ce nu avem mai mulți oameni din domeniu care vorbesc deschis despre secretele meseriei, care educă publicul și îl învață să facă alegeri înțelepte și corecte din punct de vedere estetic fără să îi cheme la cursuri platite, fără să aștepte ceva în schimb, așa, de amorul artei.

IOKA Beauty există astăzi pentru că mi-am dorit să învăț lucruri ca să îi pot învăța la rândul meu pe oameni lucruri. Gratuit. Fără să aștept nimic în schimb. Poate vine din iubirea pentru educație în general sau poate sunt eu un om ce nu știe ”să se vândă”. Oricum aș părea, sunt destul de încăpățânată încât să nu mă intereseze și să nu mă oprească.

Acum spune-mi tu, e asta ce voiai să știi despre mine?

A ta prietenă de articol,

Ioana Carmen