V-am promis într-un articol anterior și trebuie să mă țin de cuvânt și să vorbim puțin despre sprâncene, si nu așa în general, ci în special despre cât de important este să identificăm forma corectă a lor în funcție de forma feței noastre.

Deși multe persoane tind să se concentreze mai mult pe alte părți ale feței atunci când încearcă să obțină look-ul perfect, trebuie să vă spun că sprâncenele aranjate în mod corect vor defini perfect fața, vor consolida frumusețea naturală oferind astfel un cadru frumos pentru a scoate în evidență caracteristicile ochilor și a restului trăsăturilor în general.

În aceeași măsură, o pereche de sprâncene cărora le-a fost dată o formă greșită vor provoca un discomfort vizual în ochii celor ce vă privesc, vor atrage atenția asupra lor și nu neapărat într-un sens bun, cu alte cuvinte vor dizolva toată armonia feței și aspectul per total va fi unul nenatural.

Pentru a te asigura că nu ți se întâmplă asta ție, fie că te pensezi singur/ă acasă fie că mergi la un salon, trebuie să înțelegi și să accepți că forma sprâncenelor tale trebuie să fie dictată în totalitate de forma feței tale și nu de ultimele tendințe sau de cele 2/3 forme pe care cosmeticiana la care mergi știe să le facă.

Acum că am lămurit că e bine să îți iei sprâncenele în serios, hai să discutăm mai concret despre fiecare formă a feței și cum ar trebui să ne aranjăm sprâncenele în relație cu aceasta.

FAȚA ÎN FORMĂ DE DIAMANT

Așa cum poate știți, fețele în formă de diamant se disting prin forma mai plină în centru cu mici îngustări la bărbie și tâmple. Această față dispune de o structură osoasă bine definită și astfel e recomandat ca sprâncenele să fie conturate în linii drepte care să formeze un mic și subtil arc, nu foarte aproape de baza nasului.

sprancene în functie de forma feței_diamant
Sursă: purewow.com / Jean - Baptiste Lacroix - Getty Images

FAȚA ROTUNDĂ

Fețele rotunde sunt oarecum egale ca dimensiuni în lungime și lățime și sunt astfel mai lipsite de o definire structurală propriu-zisă. În astfel de cazuri, forma potrivită de sprâncene este cea care urmează o linie ascendentă către frunte, dar e bine ca acestea să fie mai scurte decât cele menționate la fața tip diamant. Forma unghiulară este recomandată fețelor rotunzi deoarece oferă mai multă structură feței, iar ea poate fi suplinită și cu o accentuare a ochilor folosind contur, astfel încât să se ofere un plus de eleganță.

E bine să reții că o linie ascendentă a sprâncenelor te va face să pari mai tânără, însă dacă exagerezi riști să provoci efectul invers. O greșeală des întâlnită la acest tip de fizionomii sunt sprâncenele subțiri, ele rotunjund și mai mult fața.

sprâncene in functie de forma feței_rotundă
Sursă: purewow.com / Joan Shearer - Getty Images

FAȚA PĂTRATĂ

Pentru cei care au acest tip de fizionomie, de obicei se recomandă sprâncene groase cu o arcuire extrem de subtilă, aproape insesizabilă, care să urmeze linia osoasă.

Sprâncenele ușor rotunjite vor oferi în acest caz un look mai inocent, iar grosimea sprâncenelor va trebui adaptată trăsăturilor fiecărei fețe.

sprâncene în funcție de forma feței_pătrată
Sursă: purewow.com / Jim Spellman - Getty Images

FAȚA OVALĂ

La persoanele care au acest tip de față, punctul de pornire al sprâncenelor nu trebuie să fie foarte apropiat de coltul interior al ochiului. O formă rotunjită sau o arcuire proeminentă reprezintă în acest caz cele mai mari greșeli pe care le poți face. La polul opus se situează niște sprâncene arcuite subtil, care sunt extrem de flatante pentru persoanele cu fața ovală, ele dând o expresivitate ochilor și păstrând fața în echilibru cu un nas proeminent sau o gură mare.

sprâncene în funcție de forma feței_ovală
Sursă: purewow.com / Max Mumby - Getty Images

FAȚA ÎN FORMĂ DE PARĂ

(sau fața triunghiulară)

Acest tip de față are nevoie de echilibru, ea fiind mai îngustă în zona frunții decât în cea a bărbiei. Acest echilibru trebuie urmărit, și el poate fi ușor atins doar prin ajustarea formei sprâncenelor.

Recomandarea pentru aceste persoane cu astfel de fizionomii sunt sprâncenele de o grosime medie, bine definite și ușor arcuite. Pentru a da iluzia lățimii în zona frunții, sprâncenele vor trebui să pornească imediat în vecinătatea colțurilor interioare ale ochilor și să se piardă dincolo de cele exterioare. În acelasi timp, arcuirea trebuie menținută la minimum.

sprâncene în funcție de forma feței _pară
Sursă : theskincareedit.com

Pe final, rețineți că:

  • Sprâncenele prea apropiate dau senzația de încruntare și severitate.
  • Sprâncenele groase dau senzația unei personalități puternice, cele mai subțiri oferă un aspect mai delicat.
  • O linie bine finisată dă senzația de îngrijire
  • Niște sprâncene epilate excesiv și scurtate fac fața să pară mai mare, grea și nefinisată
  • Înălțarea excesivă a arcadei face fața să pară mai lungă
  • Unei fețe mari i se potrivesc sprâncenele lungi și dese, iar unei fețe mici cele subțiri și scurte

 

Cam astea sunt secretele unei forme perfecte ale sprâncenelor. Nu e rocket science, ba chiar e super simplu odată ce ai identificat corect forma feței tale. Dacă  nu știi cum să faci asta, găsești pe  blog articolul Determină forma feței tale, unde îți explic pas cu pas cum să faci asta, iar dacă vrei să afli mai multe despre cum să te machiezi în rest ținând cont de fizionomia ta, articolul Tipuri de machiaj în funcție de forma feței tale e unul care sigur îți va aduce un plus de informații utile și relevante în acest sens.

 

Până la un articol viitor, spor la citit și la pensat!

Citirea durează: 4 minute