Cum arată niște sprâncene perfecte? Există așa ceva? Si dacă da, cum fac să le am și eu?
Spune-mi că nu ți s-a întâmplat niciodată să admiri la vreo prietenă, colegă sau persoană publică de prin reviste sau de la TV niște sprâncene care păreau perfecte… și n-am să te cred.
Știi de ce? Pentru că oricât de frumoase ar fi trăsăturile noastre, oricât de bine am stăpâni arta machiajului, dacă dăm greș cu sprâncenele, se duce totul de râpă. Sprâncenele au fost și sunt una din preocupările constante atât ale femeilor cât și ale bărbaților care își doresc să arate bine.
Așa cum vă spuneam în articolul în care discutam despre formele feței și cum să îți măsori fața pentru a ști cum să faci alegeri mai potrivite pentru tine în ceea ce privește aplicarea produselor de machiaj pe ten într-un mod care să ți se potrivească ție, frumusețea nu înseamnă anumite standarde în care trebuie să ne încadrăm cu toții, nu înseamnă perfecțiune ci înseamnă pur și simplu ARMONIE.
Citește mai multe despre cum determini forma feței tale, aici.
Așadar, odată ce înțelegi și accepți că orice presupune echilibru si armonie se traduce în ochii privitorului ca perfecțiune sau frumusețe, vei înțelege de ce te enervează așa tare toate firele de păr din sprâncene care au crescut după bunul lor plac și orice diferență pe care o poți sesiza între cele două sprâncene.
Pentru că lipsește ordinea, când privești în oglindă creierul tău nu mai percepe ce vede ca frumos, iar asta te face să pui mâna pe penseta sau să îți faci o programare la pensat din dorința de a obține SIMETRIA. Caci da, asta căutăm de fapt dragii mei când visăm sprâncene perfecte.
Și pentru că știu că sunt multe persoane care preferă să se ocupe singure de sprâncenele lor, acasă… pentru ele, dar și pentru aceia dintre voi care pur și simplu ați dori să înțelegeți cum obții sprâncenele perfecte și ce ar trebui să îi ceri cosmeticienei tale; sau vreți să știți cum să abordați sprâncenele atunci când vă machiați… am zis să vă explic în câțiva pași simpli cum să vă măsurați sprâncenele și cum să le îngrijiți pentru a le da forma potrivită, pe scurt, în articolul de azi.
Sprâncene perfecte: informarea și acceptarea
Acceptă realitatea! Sprâncenele noastre nu vor fi identice niciodată. E vorba aceea care circulă pe la profesioniștii din industrie, sprâncenele trebuie să fie surori, dar nu gemene. Așa cum ziceam, simetria e importantă și e principalul nostru scop atunci când ne propunem îngrijirea sprâncenelor.
Punctele de unde încep și unde se termină sprâncenele tale, la fel și înălțimea arcului sau poziția lor în raport cu ochiul trebuie să fie cât se poate de asemănătoare. Pentru a ne asigura că se întâmplă asta, trebuie să știm cum să ne măsurăm corect forma lor ideală, și asta se face în câțiva pași simpli, pe care ți-i voi explica chiar acum…
Sprâncene perfecte: măsurarea lor și definirea formei
Cea mai importantă regulă în definirea formei sprâncenelor este să le respecți forma naturală, fie că sunt arcuite în mod natural sau drepte, subțiri sau mai stufoase.
- Privește-ți cu atenție sprâncenele. Astfel vei observa chiar și cele mai mici detalii și îți vei putea forma o părere despre forma lor exactă. Trasează apoi o linie imaginară (folosește o riglă sau un dermatograf) pe care să o plasezi vertical în dreptul colțului interior al ochiului, plecând de la mijlocul nărilor în sus. Sprâncenele noastre ar trebui să înceapă în mod ideal exact unde atinge linia imaginară arcada sau sprânceana. Dacă vrei să obții un aspect mai natural, poți lăsa ceva mai multe fire de păr la începutul sprâncenelor (spre interiorul feței). Mai mult, trebuie să știi că prin punctul de pornire al sprâncenelor se pot corecta mici defecte de simetrie a feței precum ochii prea depărtați sau cei prea apropiați.
- Cea mai importantă decizie este cea privind modul de arcuire al sprâncenelor. Dacă sprâncenele tale sunt arcuite în mod natural, tot ce trebuie să faci e să le accentuezi forma. În cazul în care ai sprâncenele aproape drepte și ți le dorești arcuite, le poți oferi prin pensare o formă ușor arcuită, dar fi atentă să nu exagerezi, altfel rezultatul nu te va avantaja și nu vei arăta natural. De obicei forma naturală a sprâncenelor noastre este și cea care ne avantajează cel mai mult, așa că de aceea este bine să nu te avânți cu experimentarea unor look-uri care nu se potrivesc formei ochilor tăi, doar pentru că așa e în tendințe anul acesta.
- Dacă te-ai decis că vrei să îți arcuiești puțin sprâncenele, pentru a decide unde vei realiza arcuirea, plasează o riglă (sau orice alt obiect drept – ex. un creion dermatograf) în așa fel încât să „taie” pe diagonala pupila. Adică? Închipuie-ți o linie imaginară care pornește de la mijlocul nării tale, trece prin mijlocul pupilei (în timp ce te uiți în față), și atinge sprânceana. Acel punct ar trebui să fie cel mai ridicat punct al sprâncenei, acolo ar trebui să se afle bolta, arcuirea sau inflexiunea curbei sprâncenei.
- Poate nu-i dădeai prea mare importanță, dar și colțul extern al sprâncenei (punctul de finalizare) este extrem de important. Pentru a afla care ar trebui să fie în mod ideal acesta, cu aceeași riglă sau creion dermatograf, creează o diagonală de la exteriorul nării spre colțul extern al ochiului tău. În punctul în care linia asta atinge sprânceana e locul în care aceasta ar trebui să se termine. O altă variantă de trasare este să duci o linie paralelă cu aceea pentru determinarea arcuirii ideale și să o faci să atingă colțul exterior al ochiului. Vei observa că ambele tehnici sunt la fel de bune. De multe ori, însă, din cauza pensării greșite s-ar putea să descoperi că linia paralelă depășește punctul final al sprâncenei tale (în momentul în care măsori). Dacă acesta e cazul, va trebui să îți lași firele de păr să crească și abia apoi să realizezi o pensare corectă.
Sprâncene perfecte: Tunderea sprâncenelor și pensarea
Este uneori posibil ca firele de păr ce formează sprânceana să fie suficient de lungi încât să te inducă în eroare și să pensezi mai mult decât ar trebui, iar apoi să te trezești că ai goluri în sprânceană.
Poți evalua cât de lungi sunt de fapt sprâncenele tale foarte simplu, pieptănându-le în sus cu peria specială pentru sprâncene.
Dacă există fire ceva mai lungi decât restul, taie-le cu o forfecuță (pe care o folosești doar pentru sprâncene) până ce ajung la același nivel. Ai totuși grijă mare să tai doar foarte puțin, numai din vârfuri!
Abia după ce le-ai scurtat este momentul să începi pensarea.
Poate pentru unii este informație bine cunoscută, însă pentru cei care nu știau asta până acum, atunci când te pensezi ai grijă ca firele să fie smulse tot timpul în sensul creșterii părului, unul câte unul, pe rând.
Creează-ți un obicei din a lucra în paralel și pe secțiuni la sprâncene (ai șanse mai mari să obții simetria) și oprește-te des din pensat, îndepărtează-te puțin de oglindă și analizează progresul făcut. Crede-mă, îți vei da mult mai ușor seama de eventualele greșeli sau modificări ce mai trebuie făcute.
Pentru aceia din voi care sunt începători, vă recomand să vă folosiți de un creion dermatograf și să trasați linii mici de reper în zonele din care vreți să îndepărtați firele de păr (pentru a evita pensarea excesivă) și aveți grijă să vă marcați încă de la început punctul de start al sprâncenelor, punctul de final și punctul maxim de arcuire, ca să limitați potențialele greșeli.
Felicitări! Acum știi teoria pensării pentru a obține niște sprâncene perfecte. Tot ce mai lipsește este să o pui în practică. Nu uita, exceptând partea de tundere și pensare propriu-zisă – punctul de pornire, finalizare și arcul sprâncenei sunt informații importante de ținut minte și pentru momentele în care machiezi pe cineva sau te machiezi pe tine.
Voi reveni cu o continuare a acestui articol în care discutăm despre cum alegem forma sprâncenelor în funcție de forma feței noastre, foarte curând.
Până atunci, dacă te interesează să citești mai multe despre cum să te machiezi în funcție de forma feței tale, găsești informații care te ajută, aici.
Spor la pensat cu măsură!

Carmen Mocanu
Felul în care arăți este prelungirea personalității și alegerilor tale. Ai grijă să te reprezinți corect!